Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ο Δήμαρχος Τήνου για την ανακοίνωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Τήνου, σχετικά με την οργάνωση της "Λευκής Νύχτας"

ΔΗΜΟΣ  ΤΗΝΟΥ                                                                           Τήνος, 23/12/2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                           

Ταχ. Δνση: Ευαγγελιστρίας 72                                                 

ΤΗΛ:   2283360106                                                                     
ΦΑΞ:   2283360139

                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με το πρόσφατο Δελτίο Τύπου  τουΕμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου με τίτλο «Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους» αρχικά εκείνο  που έχω να επισημάνω είναι  ότι δεν υπάρχει καμιά πρόθεση  από πλευράς μου ούτε να καρπωθώ τον κόπο και τα  έξοδα άλλων αλλά και πολύ περισσότερο δεν θεωρώ ότι με  Συλλόγους που συνεργαζόμαστε και έχουμε άριστες σχέσεις, ότι είναι σκόπιμο να επικοινωνώ με αυτόν τον τρόπο.
Επειδή γνωρίζετε ότι είμαι ευθύς άνθρωπος χωρίς περιστροφές και μισόλογα  θα σας μιλήσω απλά και  αυτό θα μπορούσα να το κάνω και σε μια ευθεία ερώτηση που θα δεχόμουν.
Ενδεχομένως η σωστή έκφραση από πλευράς μου στο Δημοτικό Συμβούλιο
θα έπρεπε να είναι ότι ανάψαμε το δέντρο  του Δήμου μας και όχι ότι οργανώσαμε τη Λευκή Νύχτα .  Το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκα εκτενέστατα σε όλες τις  εκδηλώσεις που έγιναν τη βραδιά εκείνη ήταν λόγω πίεσης χρόνου μιας και τα θέματα  του Συμβουλίου ήταν πολλά και δύσκολα και μην ξεχνάτε άλλωστε ότι ήταν ένα συμβούλιο πεντέμισι ωρών. Πάντως ανέφερα ότι έγιναν εκδηλώσεις «εν πολλοίς» χρηματοδοτούμενες και από το Δήμο Τήνου   και ποτέ δεν μίλησα ότι  τις χρηματοδοτήσαμε αποκλειστικά και αναφερόμουν κατά κύριο λόγο στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου που οργανώθηκε στην Τήνο.
Νομίζω ότι μετά από τόσες αφίσες, τόσα δημοσιεύματα, τις ομιλίες και όλα όσα  έγιναν το διάστημα αυτό, ότι έμεινε σε κάποιον η αμφιβολία ότι ο Δήμος Τήνου άναβε το δένδρο τη βραδιά εκείνη ο Εμποροεπαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος διοργάνωσε τη Λευκή Νύχτα με όλα τα ωραία δρώμενα και ο Σ.Ε.Κ.Υ.Γ.Ε.Τ. έκανε το εργαστήρι των κουραμπιέδων.
Αν κάποιος όμως δεν το κατάλαβε για άλλη μια φορά  να το επαναλάβω και να ευχαριστήσω τους Συλλόγους, όπως κάναμε και εκείνο το βράδυ, για την προσφορά τους που πραγματικά ήταν η ψυχή  της διοργάνωσης.
Εκείνο που πρέπει να ξέρει ο καθένας είναι ότι το γεγονός ότι τη σε μια συγκεκριμένη στιγμή, όπως στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο  δεν γίνεται αναφορά σε κάτι,  δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζεται ούτε και καπηλεύεται εφόσον δεν υπάρχει καμιά τέτοια πρόθεση.
Αναφορικά με την οικονομική συμμετοχή του Δήμου και τη γνώση των εκδηλώσεων νομίζω ότι το όλο πλαίσιο είχε τεθεί σε μια  συνάντηση μεταξύ της  Αντιδημάρχου, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, εκπροσώπων των δυο (2)  Συλλόγων και του κ. Χατζίρη. Στη συνάντηση αυτή η κ. Ανδροβικ ήταν δικαιολογημένα απούσα λόγω ασθενείας , όμως αποφασίστηκε τι θα αναλάβει ο καθένας και ότι θα ζητούσαμε και τη συνδρομή της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ την οποία βλέπω ότι δεν αναφέρεται στο έγγραφό σας. .
Οι άνω εκπρόσωποι του Δήμου που συμμετείχαν στη συνάντηση γνώριζαν πλήρως και το τι θα γίνει και ποιος θα το αναλάβει και ποιος το χρηματοδοτεί, άλλωστε είχατε καθημερινή σχεδόν επαφή σε όλο το διάστημα των προετοιμασιών και ο κ. Κορνάρος μάλιστα γνωρίζω ότι φιλοξένησε και τους ανθρώπους που ήρθαν από την Αθήνα με δική σας πρωτοβουλία και έξοδα για να ομορφύνουν τη βραδιά..
Καμιά λοιπόν διάθεση να υποβαθμιστούν οι προσπάθειες, κανένας δεν καρπώνεται τον κόπο άλλων και βέβαια συγχαρητήρια σε όλους όσους μοχθούν και προσπαθούν για την ανάπτυξη του νησιού μας που ξαναλέω για ακόμη μια φορά ότι είναι υπόθεση όλων μας.

Ο Δήμαρχος Τήνου 


Σίμος Ορφανός



Share:

Categories

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Recent Posts

Unordered List

Theme Support