Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Σύλλογος "Οι φίλοι του Πράσινου": Δράσεις του Συλλόγου για το 2016 και ετήσια συνδρομή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ                                    
“ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ”                                                     Τήνος 17-2-2016
                                                                                                                          Αρ. Πρωτ. 37

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Δράσεις του Συλλόγου για το 2016 και ετήσια συνδρομή

Αγαπητά μας Μέλη, Φίλοι και Φίλες του Συλλόγου '' ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ''
Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Συλλόγων της Τήνου .
       Φέτος γιορτάζουμε τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου ''ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. Το Δ.Σ., Αποφάσισε Ομόφωνα, αντί άλλων εκδηλώσεων, να  διατεθούν τα λιγοστά χρήματα του Συλλόγου μας,  για την πραγματοποίηση των παρακάτω δράσεων:
Α. Να κλαδέψουμε και να ασπρίσουμε τους κορμούς των χιλιάδων δένδρων , που είναι φυτεμένα από το Σύλλογο μας στη 40χρονη πορεία του, σε όλους τους Δημόσιους χώρους του νησιού μας [στις παραλίες μας (Άγιος Φωκάς, Κιόνια, Άγιος Σώστης, Σκυλαντάρι, Πόρτο, Αγκάλη, Πανούσα, Πάνορμος, Κολυμπήθρα,Αποθήκες Αγάπης, Λυχναφτιά, κλπ), τις δενδροστοιχίες των δρόμων, τα δασύλλια Καρυάς και της Μονής Κεχροβουνίου, τα πάρκα , τις παιδικές χαρές κλπ]. Επίσης να προβούμε σε απεντόμωση των δένδρων όπου υπάρχει ανάγκη.
Β. Να ξαναφυτέψουμε τις εκατοντάδες αλμύρια που φυτέψαμε πριν δυο χρόνια, στην παραλία   Αποθήκες της Αγάπης ,που κατέστρεψαν αδέσποτα ζώα !! !!!!!
Γ. Να ενεργοποιήσουμεόλα τα μέλη μας και τους φίλους του Πρασίνου,
ώστε να φυτέψουν τα ίδιακαι να διαδώσουν την Κορωνέικη ελιά στον τόπο μας.Ένα πρόγραμμα που ξεκινήσαμε το 2010 ( έτος της ελιάς). Για το σκοπό αυτό θα προσφέρουμε, απολύτως ΔΩΡΕΑΝ, με την καταβολή της ετήσιας  συνδρομής των 10ε , είτε (τρεις ελιές κορωνέικες ), είτε (δυο ελιές κορωνέικες και τρία νεαρά δασικά δενδρύλλια ανεξάρτητα από το μέγεθός τους { αλμύρια, κυπαρίσσια, πολύχρωμες πικροδάφνες, πασχαλιές, χαρουπιές, φραγκοσυκιές, φοίνικες, ευκαλύπτους κλπ}) ανάλογα με την επιθυμία του κάθε μέλους ή φίλου μας.
-- Για την επιτυχία των δράσεων 2016, σας παρακαλούμε  για την άμεση απόδοση της ετήσιας συνδρομής των δέκα ευρώ (10ε) στους υπεύθυνους του Συλλόγου μας (Ιωάννη Ψάλτη του Ματθαίου Πρόεδρο, Βασίλη Βιδάλη του Γεωργίου Ταμία και Απόστολο Λεβαντή του Δημητρίου Γραμματέα ) και την παραλαβή των δένδρων που προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ από το Φυτώριο του Πρασίνου (Δ/νση κτήμα των πατέρων, ιδιοκτησία του ΠΙΙΕΤ).
-- Σας γνωρίζουμε ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου με Ομόφωνη Απόφασή του στηρίζει τις δράσεις μας .Ο Δήμος Τήνου δεσμεύτηκε και θα μας ενισχύσει με, εργαλεία , ποσότητα σάκων ασβέστη,  μεταφορά των κλαδιών που θα προκύψουν από το κλάδεμα, χώμα-κοπριά και λίπασμα για την εύρρυθμη λειτουργία του Φυτωρίου του Συλλόγου ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΗΝΟΥ.
Αγαπητοί μας φίλες και φίλοι
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες
Φίλοι της Τήνου που με τη θέλησή σας διαλέξατε το νησί μας για δεύτερη πατρίδα σας.
Αγαπητά Μέλη των Δ.Σ. των Τηνιακών  Συλλόγων ,με έδρα την Τήνο ή την Αθήνα.
  • Εγγραφείτε Μέλη του Συλλόγου ''ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ''με ετήσια συνδρομή 10ε.
  • Αν νοιάζεστε πραγματικά για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας, υποστηρίξτε το έργο  μας. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων, των Φορέων  και των Συλλόγων για:
(Παραγωγή δενδρυλλίων στο Φυτώριο της Τήνου, τις Αναδασώσεις, την Αναπαλαίωση πηγών-κρηνών, την Αναπαλαίωση  Περιστεριώνων, την κατασκευή μικροφραγμάτων εμπλουτισμού των υδροφόρων κλπ)          Με τη βεβαιότητα ότι θα τύχουμε της προσοχής σας, σας ευχαριστούμε.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γραμματέας

Ιωάννης Ψάλτης                                            Απόστολος Λεβαντής
Share:

Categories

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Recent Posts

Unordered List

Theme Support