Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Η Γεωργία Μπακογιάννη και η χορωδία της Κώμης στα Υστέρνια.

ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ.
Συναυλία με την χορωδία της Κώμης, υπό την διεύθυνση της Γεωργίας Μπακογιάννη θα γίνει την Παρασκευή 29/7/2016, στις 21.00, στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής Υστερνίων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ Δήμου Τήνου, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016.
Η Γεωργία Μπακογιάννη, διπλωματούχος πιάνου και μονωδίας, πτυχιούχος γαλλικής φιλολογίας, εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο νησί μας, ιδρύοντας την χορωδία της Κώμης και την παιδική χορωδία "Τα Παιδιά Της Χορωδίας".
Η χορωδία της Κώμης ιδρύθηκε το 2011, από τη μαέστρο  Γεωργία Μπακογιάννη και αποτελείται από ένα σύνολο γυναικών, διάφορων ηλικιών. Στόχος της ομάδας ήταν η ψυχαγωγία, αλλά στη διαδρομή της, το απαιτητικό χορωδιακό ρεπερτόριο, οι συνεργασίες με επαγγελματίες μουσικούς, βάθυναν τις μουσικές αναζητήσεις της.
Η χορωδία έχει παρουσιάσει
θρησκευτικό ρεπερτόριο, παραδοσιακά τραγούδια, έργα Ελλήνων συνθετών, τραγούδια ποπ και μπλουζ και τελευταία ενέταξε στο ρεπερτόριό της, ρεμπέτικα τραγούδια. Είναι ανοιχτή σε όποια συμπολίτισσα ενδιαφέρεται να βοηθήσει στην συλλογική προσπάθεια, αποδέχεται το όραμά της και πιστεύει στη ελευθερία της φωνητικής έκφρασης.

Το 1949 ο Μάνος Χατζηδάκις είπε: εξετάζοντας το ύφος του ρεμπέτικου τραγουδιού βρίσκουμε ευθύς εξ αρχής τον βασικό χαρακτήρα του συγκρατημένου…Και στη μελλωδία και στα λόγια και στον χορό δεν υπάρχει κανένα ξέσπασμα, καμμιά σπασμωδικότητα, καμμιά νευρικότητα. Δεν υπάρχει πάθος. Υπάρχει η ζωή με την πιο πλατιά έννοια. Όλα δίνονται λιτά, απέριττα, με μια εσωτερική δύναμη, που πολλές φορές συγκλονίζει.
Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια, που θα σιγοτραγουδήσουμε όλοι, όπως: Μενεξέδες και λουλούδια…Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη…Χαράματα η ώρα τρεις…Τα ματόκλαδά σου λάμπουν…Αγάπη πούγινε δίκοπο μαχαίρι…Μια Παναγιά…7 τραγούδια θα σου πω…και άλλα πολλά.
Εκτός της μαέστρου που παίζει πιάνο και της 18μελούς χορωδιακής ομάδας, συμμετέχουν η Υστερνιώτισσα Ειρήνη Αρναούτογλου και ο Στέλιος Μπόρτας, στο τραγούδι, ο Δημήτρης Καφέτσης στην κιθάρα, ο Κων/νος Κων/νου στο ακορντεόν, η Ελένη Μπαϊλη στο νέι. Ελάτε στα Υστέρνια για μια αξέχαστη μουσική βραδυά.
27/7/2016, για το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, ο Αντιπρόεδρος, Μανώλης Σώχος.


Share:

Categories

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Recent Posts

Unordered List

Theme Support