Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η Αντιδήμαρχος Τήνου Αναστασία Δεληγιάννη - Άσπρου για το δημοσιογραφικό ταξίδι των Γερμανών στην Τήνο.


Στα πλαίσια της διαφήμισης του νησιού μας, ο Δήμος Τήνου  σε συνεργασία με τον SETE, την Marketing Greece  και την hotelbrain ξενάγησε στο νησί μας από την Κυριακή 22/5 μέχρι τις 24/5  τη γερμανίδα   δημοσιογράφο  Anja Reinbothe Occhipinti (freelancer) και την επίσης γερμανίδα φωτογράφο Odile Hain  του γνωστού γερμανικού  περιοδικού «LAURA».
Οι Γερμανίδες δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε εκείνα τα ιδιαίτερα σημεία του νησιού όπου  οι γεύσεις, οι λιχουδιές αλλά και η φιλοξενία παραμένουν αυθεντικά.
Την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν το πιστοποιημένο κρεοπωλείο των Γιάννη και Γιώργου Κρητικού και γεύτηκαν λούζα, σκορδάτο και λουκάνικο Τήνου.
Ακολούθως είχαν μετάβαση στο ξενοδοχείο
που φιλοξενήθηκαν στον Τριαντάρο της Τήνου το «Aeolis Tinos Suites»   και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το χωριό Βωλάξ   και είχαν γεύμα στην παραδοσιακή ταβέρνα   «Βωλάξ» του Κάρολου Βιδάλη  ενώ  γνώρισαν την τέχνη  της καλαθοπλεκτικής από τον Λουδοβίκο και τη Μαρία, στη συνέχεια της απολαυστικής και νόστιμης περιπλάνησης επισκεφθήκαν το τυροκομείο  San Lorenzo  στον Κέχρο και γεύτηκαν το παραδοσιακό μας τυράκι.
Το βράδυ είχαν παρουσίαση του εγχειρήματος από τα παιδιά του Food paths και στη συνέχεια φαγητό στο «Μεταξύ μας» του Ευριπίδη Τατσιώνα.
Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν και γοητεύτηκαν από την παραλία του  Αγίου Σώστη, πήγαν στο ΚΗΦΗ όπου γνώρισαν και φωτογραφήθηκαν με τους  «έφηβους της ζωής». Στη συνέχεια βόλτα στον Πύργο για καφέ, επίσκεψη στο εργαστήριο του Πέτρου του Μαρμαρινού και  μετά βόλτα στα Υστέρνια και στην Καρδιανή όπου έφαγαν στο καφενείο της Δήμητρας». Εκεί γνώρισαν τις εκκλησιές του χωριού από τη Θηρεσία και τη Σταματική Δελατόλα.
Το βράδυ έφαγαν τα πιτσούνια  της Βαλεντίνας στον «Ταρσανά» του Αντώνη του Γκιών.
Πιστή συνοδός η Βαλεντίνα η Γαβριελάτου που έδειξε απίστευτη συνέπεια και επαγγελματισμό και ανταπεξήλθε στις αιφνιδιαστικές αλλαγές του προγράμματος
Καθ’ όλη τη διαμονή τους οι δημοσιογράφοι και η συνοδός τους, είχαν δωρεάν αυτοκίνητο από την επιχείρηση ενοικιαζομένων αυτοκινήτων της εταιρείας «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΒΙΔΑΛΗΣ και ΣΙΑ Ο.Ε.»  ενώ δωρεάν ήταν και η διαμονή τους στο ξενοδοχείο «Aeolis Tinos Suites»  
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και από καρδιάς όλους αυτούς τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα, και έδειξαν τις ομορφιές του νησιού μας με τον καλύτερο τρόπο, καθώς επίσης να παροτρύνω και άλλους να μας  βοηθήσουν σε ανάλογες δράσεις, μιας και θα υπάρξουν πολλές για την ανάδειξη του νησιού μας.
Αξίζει να αναφέρω ότι όλες οι επιχειρήσεις εστίασης  πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε  όλους γιατί πραγματικά έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας έκαναν όλους εμάς  να είμαστε υπερήφανοι για την απίστευτη φιλοξενία και ανιδιοτελή προσφορά. 
Η προσπάθεια αυτή είναι η συνέχεια της προβολής της Τήνου έξω από την Ελλάδα μας, αλλά και μια οργανωμένη δράση που σκοπό έχει το να γνωρίσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι στο εξωτερικό το νησί μας και τις ομορφιές του και να καταδείξουν την Τήνο μοναδικό γαστρονομικό προορισμό.


Share:

Categories

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Recent Posts

Unordered List

Theme Support