Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

8th Jazz on Tinos "Mediterranean Waves"

8th Jazz on Tinos
 Mediterranean Waves
 26, 27, 28/ 8/ 2016

 Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού/ Cultural Foundation of Tinos
Η Τήνος υποδέχεται τους φίλους της Τζαζ στο 8ο Jazz on Tinos, που θα πραγματοποιηθεί στις 26, 27 και 28 Αυγούστου στο μέγαρο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. Και τα κύματα της Μεσογείου φέρνουν στο νησί της Πίστης και της Τέχνης εξαίρετους μουσικούς από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ιταλία, με συνθέσεις που κινούνται από τα παραδοσιακά στοιχεία της jazz, μέχρι τις πιο σύγχρονες και μοντέρνες μορφές της.

Έναρξη κάθε βράδυ στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.

Το Πρόγραμμα 



Παρασκευή 26/08/2016

21:30 - Drums & Voice Jazztronica project

  • Ηλίας Δουμάνης: Drums, Fxs, Loops, programing, Voice
  • Αγγελική Τουμπανάκη: Voice , Fxs, Loops, percussions
H vocalist Αγγελική Τουμπανάκη και ο ντράμερ Ηλίας Δουμάνης δημιουργούν ένα πρωτοποριακό ντουέτο
Τυμπάνων - Φωνής και συνδυάζουν το φυσικό με τον ηλεκτρονικό ήχο (Fxs, λούπες, harmonizer, pads, programming,
sound design) δίνοντας έμφαση στο ρυθμικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική χρήση του κάθε οργάνου.
Οι δύο μουσικοί παρουσιάζουν με ευρηματικές ενορχηστρώσεις διαχρονικά κομμάτια του διεθνούς jazz ρεπερτορίου (εποχής bebop, modal, hardbop), αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις για δύο μονοφωνικά όργανα, δημιουργώντας ενα σύγχρονο πολυφωνικό προσωπικό ήχο!
Τα abstact beats , τα extended vocals και η έντονη διαδραστικότητα, συνυπάρχουν με λούπες, Fxs, programing και pads, δημιουργώντας κινηματογραφικές εικόνες και μουσικές αντιθέσεων...
Ένα ιδιαίτερο project... ενας ιδιαίτερος μουσικός διάλογος μεταξύ τυμπάνων και φωνής!

23:00 - Los Tre

  • Αγγελος Αγγελιδης: κιθαρα
  • Βασιλης Παπασταμοπουλος: μπασσο
  • Λεανδρος Φρατνικ: τυμπνα
Οι Los Tre είναι ένα τρίο προσανατολισμένο στην funk-jazz, τη μουσική της Β. Αφρικής και της Εγγύς Ανατολής αλλά και με πλήθος άλλων επιρροών που δημιουργήθηκε από τους Άγγελο Αγγελίδη στην κιθάρα το Βασίλη Παπασταμόπουλο στο μπάσσο και το Λέανδρο Φράτνικ στα τύμπανα το 2012 στην Αθήνα. Από τότε το γκρουπ είναι πολύ ενεργό, κάνει πλήθος εμφανίσεων με μεγάλη συχνότητα σε μικρά και μεγαλύτερα μπαρ, μουσικές σκηνές και λαιβάδικα της Αθήνας και άλλων πόλεων. Τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ "los tre" ενώ τον Οκτώβρη του 2015 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο "How to Charm Women" και τα δυο αποτελούμενα από δικές τους συνθέσεις. Όλη τη χειμερινή season 2015-16 ήταν η house band του la soiree de votanique κάνοντας εβδομαδιαίες εμφανίσεις συνεργαζόμενοι επί σκηνής με καταξιωμένους μουσικούς.

Σάββατο 27/08/2016

21:30 - Julia Hülsmann trio

  • Julia Hülsmann: πιάνο
  • Marc Muellbauer: μπάσο
  • Heinrich Köbberling: ντραμς
Θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς την Γερμανική τζαζ χωρίς την Julia Hülsmann και το Τρίο της, οι οποίοι εδώ και 17 χρόνια δεν σταματούν να εντυπωσιάζουν και να βοηθούν δραστικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης τζαζ στη χώρα τους και πέρα από αυτήν. Το Τρίο της τζαζ πιανίστα Hülsmann περιλαμβάνει επίσης τον μπασίστα Marc Muellbauer και τον ντράμερ Heinrich Köbberling. Διαθέτει μια τεράστια γκάμα μουσικών εκφράσεων, με στυλ που παραμένει διακριτικό: ουσιαστικό, συμπυκνωμένο αλλά ταυτόχρονα και με εξαιρετική καθαρότητα. Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία του άλμπουμ τους, «The End of a Summer» (ECM, 2008), τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Imprint» (ECM, 2011) που παρουσιάζει πλήρως τον μουσικό χαρακτήρα του Τρίο. Το 2013, ύστερα από πολλές συναυλίες στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη παρουσιάστηκε ο δίσκος «In Full View», με τη συμμετοχή του τρομπετίστα Tom Arthurs. Το πιο πρόσφατο CD της Julia Hülsmann είναι το «Julia Hülsmann Quartet w/ Theo Bleckmann ‘A Clear Midnight – Kurt Weill and America’» (ECM, 2015), ενώ για την πορεία της στην τζαζ, η τιμήθηκε με το SWR JAZZPREISS 2016.http://juliahuelsmann.de/

Κυριακή 28/08/2016

21:30 - Blue Note Organ Trio

  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: κιθάρα
  • Leonardo Corradi: hammond organ
  • Σεραφείμ Μπέλλος: drums
Το Blue Note Organ Trio είναι ένα καινούργιο project του κιθαρίστα Μιχάλη Παπαδόπουλου σε συνεργασία με τον κορυφαίο jazz οργανίστα της Ιταλίας LeonardoCorradi και έναν από τους γνωστότερους Έλληνες jazz drummers, τον Σεραφείμ Μπέλλο. Το project είναι ένα αφιέρωμα στη μυθική δισκογραφική εταιρεία Blue Note Records, η οποία ειδικά την περίοδο 1952-1965 κυκλοφόρησε κάποιους από τους κλασσικότερους δίσκους στην ιστορία της jazz.
Το όνομα Blue Note στη συγκεκριμένη περίοδο είναι συνυφασμένο με την υψηλή αισθητική σε κάθε επίπεδο: από τους κορυφαίους μουσικούς που επέλεγε να ηχογραφεί, τον χαρακτηριστικό ζεστό ήχο που έβγαζε σε κάθε ηχογράφηση ο μηχανικός ήχου Rudy Van Gelder, ως και τα «ψαγμένα» εξώφυλλα που σχεδίαζε ο γραφίστας Reid Miles και τα οποία θεωρούνται τόσο επιδραστικά στο χώρο του graphic designόσο και η μουσική των δίσκων που κοσμούν για το χώρο της jazz.
Ο LeonardoCorradi θεωρείται από πολλούς «παιδί θαύμα», αφού σε ηλικία μόλις 18 ετών ψηφίστηκε από το περιοδικό JAZZIT ως ο καλύτερος οργανίστας (Best HammondPlayer) της Ιταλίας. Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει σε όλο τον κόσμο με μεγάλους μουσικούς όπως ο Σουηδός κιθαρίστας Ulf Wakenius, ο τρομπονίστας Fred Wesley, ο τρομπετίστας Flavio Boltroκ.α. Το παίξιμό του έχει παρομοιαστεί συχνά με αυτό δύο γιγάντων του hammondorgan, του Jimmy Smithκαι του Joey DeFrancesco.
Το trio παρουσιάζει συνθέσεις των Sonny Clark, Lee Morgan, Hank Mobley, Donald Byrd, Horace Silver, Duke Pearsonκ.α.

23:00 - George Kontrafouris Trio

  • Γιώργος Κοντραφούρης: πιάνο
  • Ντίνο Μάνο: κοντραμπάσο
  • Παναγιώτη Κωστόπουλο: ντραμς

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Jazz on Tinos Γιώργος Κοντραφούρης, κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της τζαζ, με διεθνή αναγνώριση, πλούσια δισκογραφία και αναρίθμητες συνεργασίες παρουσιάζει ένα νέο σχήμα με τον Ντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο και τον Παναγιώτη Κωστόπουλο στα ντραμς.
Share:

Categories

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Recent Posts

Unordered List

Theme Support