Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στην Τήνο!!!

Είναι αυτή η μοναδική γοητεία που ασκεί η Πανσέληνος και κάνει την καρδιά να σκιρτά, το νου να  ονειρεύεται, το κορμί να ταξιδεύει.
Το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου. Η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου.
Το αρχαίο φως, το πιο ερωτικό....

Στις 18 Αυγούστου το βράδυ ο αρχαιολογικός χώρος στα Κιόνια  της Τήνου , το Ιερό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, θα  ανοίξει τις πύλες του  για να υποδεχθεί  τους μύστες του φεγγαριού και να κάνουν βουτιά στο όνειρο, όσο η Σελήνη θα λάμπει στον ουρανό και θα φωτίζει με το ασημένιο φως τη θάλασσα μπροστά τους.
Η Σελήνη, αδελφή του Ήλιου, θα διασχίσει –σύμφωνα με το μύθο- του ουρανό πάνω στο άρμα της που το σέρνουν δύο ίπποι ή ταύροι.

Σελήνη, μια ερωτική θεά. Έσμιξε με τον Δία,
με τον Πάνα, με τον θνητό Ενδυμίωνα, με τον οποίο γέννησε  50 κόρες, όσοι και οι σεληνιακοί μήνες  της κάθε Ολυμπιάδας και τέλος με τον αδελφό της τον Ήλιο.

Στα Κιόνια της Τήνου  λοιπόν, απαλή  μουσική θα υμνεί το φεγγάρι και οι  επισκέπτες θα ζήσουν μία μαγική βραδιά  σε έναν από τους αρχαιότερους  τόπους  προσκυνήματος στον Αιγαιακό χώρο. Στο Ιερό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης.  Τον χώρο άρχισε να σκάβει το  1902 ο Hubert Demulin. Τα αρχαιολογικά ευρήματα και οι επιγραφές έδειξαν ότι  το σημερινό προσκύνημα, ο ιερός Ναός της Παναγίας, με το αρχαίο προσκύνημα λειτουργούσαν  με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ο αρχαίος ναός μπορούσε να  φιλοξενεί στα καταλύματα του  ένα σημαντικό αριθμό προσκυνητών, καθώς διέθετε ξενώνες και εστιατόρια  ικανά να τους εξυπηρετήσουν.

Σε αυτόν τον μοναδικό χώρο,  μπροστά από το αρχαίο λιμάνι, το βράδυ της 18ης Αυγούστου, οι επισκέπτες  θα νοιώσουν  το μαγικό άγγιγμα της Σελήνης  και θα βυθιστούν στο απαλό φως της.
Share:

Categories

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Recent Posts

Unordered List

Theme Support